livet i slutet på 2015

Livet är maxat, galet och helt underbart roligt! Jag har varit i Ljungby i strax över två veckor och glädjen sprudlar i kroppen, likt en blommas utveckling från liten till stor! För tillfället skulle jag väl vilja säga att jag har resfeber vilket mycket beror på morgondagens resa till Sarajevo. Men för att summera mitt livs bästa avslutning på tvåtusenaldrig: Jag hade aldrig någonsin kunna tänka mig att livet skulle erbjuda mig den lycka och glädje som jag har fått ta del av. Nu vet jag, jag vet att jag är mer än glad över det liv jag lever. Jag har hängt med mitt livs bästa vänner, varenda himla fina dag och natt som jag varit vid liv, vaken och andats. Jag talar ofta om mina vänner, eller vadå ofta? herregud hela tiden! Men ni vet vilka ni är, som man säger. Men för att ändå sätta namn på glädjen så har Malin, Mathildorna, Becca, Arnold, Vezira, Ana och Enzar varit människorna jag avslutat mitt fantastiska år med. I helgen var jag och Arnold i GBG hos EN OCH EN ANNAN; Vezira och Enzar. och vi hade en av våra livs bästa kvällar; så himla mycket, kärlek, gemenskap skratt glädje och vin med vodka! Jag har hängt mycket med familjen och julafton firade jag hos min brors fina sambo med hennes familj, och det var mysigt <3 Jag har spenderat tid med min morfar, vilket för mig är dyrbar och värdefull tid.
 
Mauritius i början av 2015, dåvarande tvåtusenalltid men som numera är tvåtusenaldrig
 
 
 
 
Men i alla fall; imorgon väntar Sarajevo med mina balkanbrudar och det ska bli ettt helt underbart avslut på tvåtusenaldrig och en helt perfekt start på tvåtusenalltid. Jag känner mig redo och klar för att stänga detta år och allt vad det inneburit. Livet är ju trots allt helt fett, underbart kul och helt galet. Jag är öppen för att som komma skall och jag har börjat inse mer och mer att ingeting är särskilt seriöst egentligen <3 Så till er mina fina: lev det liv ni drömmer och ha så förbaskat kul på vägen, gör vad du vill och låt ingen stå i vägen. Sedan vill jag också tala om att mycket i livet handlar om att våga och att aldrig trycka ner andra. Det vinner man inget på och det är så sjukt jäkla taskigt att det inte ens borde existera! Jag önskar innerligt att jag kunde visa er alla mina fina bilder från mitt livs senaste dagar men tyvärr samarbetar inte min macbook med min iphone utan dom är två helt skilda makapärer. Jag lovar att när jag får tid i Januari, och efter min andra bosnien resa i det större livet så ska jag sansa mig och dela med mig av fantastiska minnen med fantastiska människor. Men till dess hoppas ni att ni också skapar oförglömliga minnen och att ni skrattar lite extra för att det glada, goda i livet och för att JUST NI har fått chansen att leva just detta liv med era nära och kära. Sådär jag! En liten uppis från mig och mitt kärleksfulla hjärta; nu återgår jag till packning och termometern för att mäta min resfeber ;) vi hörs snart bästisar <3 mycket kärlek och omtanke från er dzana

Livets status

Hej Mina Fina!!
Min första helg i Sverige och Ljungby är avklarad och jag har nu spenderat en vecka i Sverige. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar Trondheim för det gör jag, verkligen. Dock, handlar det mest om människorna och hjärtat gråter av bara tanken att det dröjer ett tag innan vi ses igen. Nog om det. Min första vecka i Ljungby har gått snabbt och jag har spenderat mycket tid med Malin, Arnold, Ana, Mathilda, Rebecca. Mina finaste vänner som på riktigt hjälpt mig andas genom hela mitt liv. Underbara människor som jag är så lycklig över. Har hängt en del med mina föräldrar, morfar och bror med hans respektive och det är jättefint. Igår var första gången jag var på harrys sedan i juni och min bror höll i förfest, där vi (my crew) befann oss och vi alla hade det sjukt kul. Ljungbys Harrys tyckte jag också var riktigt roligt och kul att träffa folk man inte sett på länge! Häromdagen fick jag dock lite ångest för det kändes lite tråkigt i Ljungby och att allting är detsamma hela tiden men ja jag vet inte hur jag ska tolka min tankar. Man vill ha sin dos av ljungby men inte i för stor skala typ.Jag är iaf jätteglad och arbetar mycket med att tänka positivt! Det ska man göra, det tycker jag. Imorgon är det ny vecka och för mig innebär det inte jättemycket haha. Men mycket händer nu i veckan och jag ser jätttejättemycket fram emot det. I slutet på veckan bär det av mot Göteborg tillsammans med Arnold för att spendera helgen hos Vezira och Enzar och det ska bli jätteroligt! Jag tror att jag fortfarande håller på att landa lite och förstå att jag är i Ljungby och att alla vänner är återförenade. Men även det sjuka att året snart är slut, det är galet galet sjukt! Så snabbt tiden går och desto mer känner jag hur viktigt det är att leva i nuet och ta vara på tiden för det är som sagt tidigare det minsta vi har på denna jord. detta är nu slutet på tvåtusenaldrig!
Igår gjorde jag något, som jag faktiskt aldrig trodde jag skulle göra, jag blev gråhårig! Och jag trivs så himla bra i det, känns lite som att när ett nytt år närmar sig behöver man nytt hår med ;) jag är jättenöjd och vill vara gråhårig länge nu hihi. Nu somnar jag faktiskt, klockan är strax två och jag borde sova för länge sedan. Tack till er som kikar in här var och varannan dag, jag ska försöka bli bättre på att skriva mer och oftare. Men just nu prioriterar jag att spendera tid med nära och kära <3 Godnatt på er, massor med kramar från er dzanaa
 

när livet älskar

Då kommer mitt första inlägg som Ljungbybo, som nyhemkommen och som nyinflyttad, som en ny människa och som 21 år gammal i Sverige! Så en liten update behövs; I söndags landade jag tidigt på Kastrup, tog tåget till Älmhult och väl där möttes jag av världens gladaste morfar och pappa! SÅ kul attt känna sig saknad, älskad och behövd. Väl hemm möttes jag av älskade Maida, helt klart det organ jag inte klarar mig en sekund utan, efter kramkalas var det sömn i tre timmar innan det vankades julfirande i vanlig ordning hos Fam Delic, fantastiska människor som jag är glad över att ha i mitt liv! Senare på kvällen kom världens käraste återträff. Malin. Arnold. Jag. Behöver man ens nämna mer? Åh så mycket liv, kärlek och glädje det finns bakom varje älskade individ. Livet bara älskade och gav oss en sjätte gradens njutning. 
Måndag sov jag äntligen ut, hade inte sovit på tre nätter så det kan man ju säga behövdes. Dagen spenderades med mat hos morfar och galet glatt häng med Malin, sedan Middag hos Filippa och Dzenan och sen mötte vi upp Arnold Isak och Anton, de senare två tog sitt pick o pack o drog til Nya Zeeland idag, galet avundsjuk kan man ju va. Och så blev det tisdag- idag har jag skrivit på uppsats, en distanskurs jag tar från Hbg och träffade Malin igen, vi kan ej få nog av varandra <3 Sedan ikväll hade jag gäster och alla kusiner, äpplen och päron var med. Mat, dryck och härligheter. Nu chillar jag i min säng och imrgon ska jag åka buss till växjö runt halv åtta för att träffa mannen i mitt liv. Sedan kommer Malin och vi gör väl en shoppingrunda skulle jag tro! 
Så här har mina senaste dagar sett ut och det har varit sjukt mycket glädje, mat, kärlek alkohol och bara helt sjukt roligt att va hemma. Livet bara älskade!
Men innan jag fick spendera mina första dagar i Ljungby så stängde jag ett helt liv. Jag sa hejdå till Trondheim, till mina fantastiska vänner och till Någon. Det var sorgligt, ledsamt och helt sjukt. Känns som det är lite som bortblåst nu, som att det livet befinner sig på en helt annat planet och som att det enda som finns kvar är minnena av det livet jag levde där och då med dom människorna. Mina tre sista nätter i älskade Norge höll jag mig vaken och fick ta in det allra sista, fick verkligen mersmak för livet och ville bara mer. Jag har svårt att förstå att det är över nu, det känns lite som att min tillvaro i Swedawia bara är semester och som att jag ska tillbaka nästa termin. Nu är det inte så och det är jag ledsen för. Men hade man inte lämnat nu hade det bara blivit en ond cirkel av det hela, för när fan känner man sig redo att lämna något som betyder så sjukt jävla mycket? Hur fan kan man någonsin bli redo att lämna livet för döden? Aldrig. det bara händer, det är livets gång och livet har gett mig så mycket. Så jag ska inte gå runt o va ledsen, jag ska va glad för att det ens hände. Men tanken av att det är över är svår men sådant får man tackla. Jag är öppen för och så glad och helt helt lycklig också. Jag saknar något som aldrig mer kommer komma men ändå något som har gett mig ett större hjärta och som för alltid, så länge jag lever, kommer vara med mig. I hjärtat finns det rum för allt. Och väljer du, precis som jag. Att utnyttja ditt liv till att växa, i takt med burj khalifa, så får du vara med på att ge bort lite av ditt hjärta. För tillbaka får du något så vackert, något som kan liknas livet sig självt och som är större än alla solar, andetag och galaxer. Så mitt hjärta kommer för alltid att finnas med alla de medmänniskor jag fick chans att nå en djupare kontakt med och i alla dom platser jag har andats på. Och tillbaka får jag bitar av alla deras hjärtan, av alla platsers hjärtan och det är det största man kan få i livet. Jag är för evigt tacksam. Jag kommer för evigt fattas det liv jag precis lämnat men min tankegång är stark och jag är redo för vad som komma skall. Jag är så lycklig över den kärlek livet ger mig och jag har ett brev tillägnat livet sig självt: 

Du som alltid haft och som fortfarande har dina armar öppna för mig. Du som alltid ställer upp. Du som alltid förenklar saker och ting. Du som alltid får mig att förstå. Du som alltid får mig att tänka rätt, göra om och göra rätt. Du som jag är så långt ifrån men ändå så himla nära. När det har varit jobbigt har du funnits där. När det har varit lätt har du funnits där. När det jobbiga i livet tagit över har du hjälpt mig. Ja du älskade liv som ger mig allt och lite till.

Du är en källa av styrka och rådgivning. Du är en mentor och en kompis. Jag uppskattar och älskar dig mer och mer för varje dag som går. Du är min beskyddare och du är pålitlig. Med dig känner jag mig alltid säker. Jag kan inte föreställa mig vad jag skulle göra utan den kärlek du ger mig. Jag kommer att värdera alla liv fulla med hjärtan mycket högt så länge jag lever. För varje dag har du visat mig att man ska välja livet och alla dom människor som på köpet kommer. För varje dag har du gjort mitt liv komplett.  Jag önskar och vill att dina drömmar ska gå i uppfyllelse. Jag ska göra allt i min makt för att hjälpa dig på vägen så som du har hjälpt mig. Älskade liv och hjärta, jag tror jag blivit kär på nytt, kär i livet på nytt <3 

ps. imon ska jag träffa min fina Ana med, efter ett halvår i från är det dags att få kramas och att få älska livet tillsammans. ds