tvåtusenaldrig

God eftermiddag mina gosiga vänner <3 
Åter söndag igen och idag passerar jag hela 11 fulla veckor i Trondheim. Galet sjukt att tiden springer iväg så här. Svårt att förstå  att tiden är så snabb och fortfarande har jag noll förståelse för det som hände i torsdags i älskade fina trygga Sverige. Det har rört mig så mycket. Ända in i själen och jag är så djupt berörd. Har tänkte mycket på det dom senaste dagarna och det är ofattbart alltså. 
Annars har livet rullat på här i dom norska skogarna och jag börjar närma mig slutet. I fredags fick jag reda på att jag blev godkänd på min midterm essay och jag var verkligen riktigt orolig över den om jag skulle bli godkänd och när jag fick reda på det så blev jag jätteglad! ett steg närmare och nu väntar massa plugg i november innan tentorna går av stapeln i december! längtar tills det är över=) men ja innan dess väntar Island på lördag! galet=)
Igår var jag ute med mina vänner, det vankades flatparty på ett studentboende och det var proppat med folk på en lite yta men kul var de, senare stack vi ut till en klubb och väl hemma så var klockan " bara " 2 skönt med en timme bakåt=) Idag har jag chillat runt och tvättar, pluggat lite o druckit kaffe. Funderar på att ge mig ut på en promenad men det känns inte så lockande.
en bild från kroatien i somras, åh som jag saknar! Häromdan släpptes ultra 2016 o de va liksom nostalgi på högnivå. Åh som jag längtar till nästa sommar <3 
 
 
 

om livet, Sverige och mänskligheten

Idag är jag ledsen, riktigt ledsen, och berörd. Jag har svårt att förstå att något så rent ut sagt sjukt kunde hända i Sverige igår. I en skola dessutom. För det första är Sverige och ska vara ett tryggt land, för mig det tryggaste någonsin. För det andra, en skola ska vara en trygg plats, en plats av gememskap, trivsel och kunskap. Jag minns min tid på Kungshögskolan och även efteråt Sunnerbogymnasiet, jag var aldrig nånsin rädd, jag var på den tryggaste platsen på hela jorden, hur skulle jag eller någon annan någonsin kunna känna oss rädda på skolan? 
Vi var många elever, många med olika bakgrund och ursprung men vi var samma. Vi var människor. Vi var barn, samlade på en trygg plats i samhället för att lära och utforska vår nyfikenhet. För mig fanns där inga skillnader, vi var alla människor i samma ålder och som hade turen att gå på samma skola, i samma klass. Det fanns och fortfarande finns det inga skillnader mellan oss, vi är alla människor som bor på samma planet och tillsammans är vi här för att leva våra liv. Människan är ett sällskapsdjur och det är klart som fan att man ska dela livet med andra. För mig fanns aldrig vi och dem. För mig var det alltid ett VI och ett OSS. Vi var samma! 
 
Vartifrån kommer allt hat? Hur kan man känna så mycket hat inom sig att man dödar oskyldiga liv? Hur kan man hata någon annan på grund av ursprung, så mycket att man vill ta dennes liv? frågorna är många och jag har svårt att förstå.
 
Vad gäller mig själv så är jag svensk, jag är född och uppvuxen i Sverige. Jag är en del av det svenska samhället. jag har följt alla lagar och regler. Jag har gått i skolan, studerat på universitet, jag har arbetat och betalat skatt. Jag har varit med och bidragit till det svenska samhället, jag har varit med i ungdomsråd och värnat om det bästa för alla ungdomar i Sverige. Jag talar flytande svenska, men har ändå flera gånger fått frågan, hur kommer det sig att du talar så bra svenska? Jag har svalt min kaxighet och svarat enkelt " jag gick till dagis och skolan som alla andra" Min bror är svenskalärare och lär ut det svenskaspråket till dagens barn och ungdomar och han trivs som fisken i vattnet med sitt val av ämne.
Vad är skillnaden på dig och mig? Det finns ingen skillnad. Vi kommer från samma värld och just denna värld råkar vara indelad i länder med lite olika kulturer och sptåk. Men innehållet är och kommer för alltid att vara detsamma; människan. Vi är likadana, vi allihopa. Vi är människor oavsett utseende eller bakgrund. Vi kommer från samma värld. Sverige, världens bästa land som alltid är och har varit så välkomnande och så fint. Jag kommer så länge jag lever aldrig kunna tacka Sverige nog för det faktum att Sverige gav min familj en ny chans till livet, vilket är den stora början på mitt liv precis som på många andras liv. Och för det kommer jag alltid att älska Sverige<3 
 
jag och min första kompis i livet Arnold <3 tillsammans har vi växt upp i Sverige <3
 

livet som student

Hej på er!
känner att jag borde bli bättre på att dokumentera mitt liv via bloggen, men det finns så lite tid till det. Jag prioriterar annat hela tiden. Men i alla fall så i söndags passerade jag 10 veckors sträcket, så galet sjukt! tio veckor bara sådär. Åh! jag är i alla fall närmare hemfärd än vad jag nånsin varit tidigare och det känns så galet skönt. Jag saknar Sverige! Som student så har jag insett hur mycket press och stress man har, du ska fixa skolan, samtidigt som du ska försöka ha ett nice deltidsjobb och du ska även va social, skaffa vänner, umgås ha kul, festa, slappna av, läsa osv. Listan kan göras lång och det är sjukt hur mkt stress o press det egentligen är, jag vill ha bort den känslan alltså, jag är så orolig över att inte fixa mina kurser här och det är så svårt att komma till något nytt och veta vad som förväntas av en. Men ja kort o gott så består mina dagar av plugg, det handlar om att förbereda sig inför tentorna som är i december. Annars då, igår hade jag en dålig dag som på eftermiddagen blev mycket bättre då jag o min asian Yujin drog till badet här i Trondheim- o det måste vara det bästa som finns här! Vill dit igen! Det finns flera bubbelpooler och varma bassänger och utomhus jaccuzzis, och jag älskar att bubbla o bara chilla. så det blev en skön kväll där <3 
Det var hur mysigt o avslappnande som helst. Vi var där i ca 4 h men det kändes som typ 30 min, så för det här gillar jag trdheim:) annars vill jag mer än gääärna hem nu typ o så glad över att fina Malin är hemma vill så gärna hem o träffa henne! Jag räknar dagarna tills hemfärd! Men om 10 dagar bär det av till Island, de ska bli häftigt!! O annars så planerade jag in nyår med min bästis anaa<3 o några fler o det ska bli magiskt! Nu ska jag kolla film innan jag somnar, vi hörs snart igen finisar <3